Terug

Signalenmonitor: dit komt de AFM tegen in de praktijk

De AFM ontvangt dagelijks vragen en signalen over ons toezicht en mogelijke misstanden in de financiële sector. In onze Signalenmonitor lees je welke vragen dat zijn en hoe wij meldingen en signalen opvolgen. Zo lees je over vormen van oplichting en hoe je dat kunt voorkomen. De Signalenmonitor verschijnt elk halfjaar.

Een beleggingsaanbod dat te mooi klinkt om waar te zijn?

In de Signalenmonitor waarschuwen we onder meer voor beleggingsaanbiedingen waarbij torenhoge rendementen worden beloofd. Klinkt een aanbod te mooi om waar te zijn? Dan is dat het waarschijnlijk ook. We geven daarnaast antwoord op vragen als wat je kunt doen als je bent opgelicht door een beleggingsonderneming die met een zogeheten Europees Paspoort vanuit een ander Europees land diensten aanbiedt. Maar ook: hoe kun je oplichting voorkomen?  

 

Melden heeft zin

Mede dankzij de meldingen en signalen die de AFM van consumenten en marktpartijen ontvangt, doet de AFM onderzoeken naar misstanden. Soms leidt een onderzoek tot een maatregel, zoals een boete. De maatregelen die openbaar gemaakt mogen worden, publiceren wij via een nieuwsbericht. Met een melding lever je een belangrijke bijdrage om de financiële markten eerlijk te laten werken.

Informatie delen

Delen via: deel
Alle onderwerpen over klachten